What To Do

Det märks att det börjar hända saker. Allt på en gång, som det brukar bli. Konsert, turné, konsert igen, sökningar, konsert igen, och börja planera min egen konsert också och kunna skriva tillräckligt många låtar.
Och jag börjar fundera på hur jag ska lägga upp mitt liv.
Jag vill till högskolan, kommer jag inte in vill jag åka som aupair till USA, och kommer jag in, då tar jag nog ett studieuppehåll ett år och far mot väst ändå. 

När jag var sexton år åkte jag till Frankrike och Taizé, vilket är ett stort kloster dit många av Europas ungdomar åker. Där träffade jag Sandra från Göteborg och hon är numera min inspiration. Hon är nämligen i USA nu och jobbar i New York hos en familj med tre barn. Det var det som övertygade mig. Jag har länge funderat på det, hade även tanken förra våren att åka som aupari till hösten som var, men Billströmska lockade mer. Men nu längtar jag faktiskt, till att få bo i USA ett år, känna hur "svenssonlivet" går till over there. Och att jobba med barn, det vore fantastiskt.
Men. Re-focus on musiken nu.
Måste. Städa. Klart Och öva. Och skriva. Och öva.

Och så finns det folk som tror att musiklivet är slött.

HATA!HATA!HATA!HATA!

Mm, Alliansen är fantastiskt. Verkligen.

Jag hatar ert jävla system! Jag hatar att ni gjort Sverige till ett klassamhälle, där man ska veta vad man vill med sitt liv när man är 15 år och inte ha rätten att ångra sig och komma tillbaka till en utbildning om man avbrutit den. Jag hatar att ni infört ett nytt lärarsystem, ett lärarsystem som bygger på kunskap mer än kompetens. Jag hatar att ni inte anser att kulturyrken är tillräckligt bra yrken i sig, inte utan något kompletterande ämne som matte eller historia.
Och jag förstår inte hur ni kan förlänga en lärarutbildning till fem och ett halvt år när Ni verkar tycka att lärare inte är värda högre löner än vad de har idag. Jag förstår inte hur ni å ena sidan kan stå och tala om hur viktigt det är med kompetenta lärare i skolorna och därför gör utbildningen lika lång som för läkare när vi får lön som inte går att försörja en familj på.

Och tack vare er och ert jävla system och er jävla klasspolitik krossar ni min dröm. Tack så jävla mycket.
Örebro får antagligen inte examinationsrätt och därmed ingen musiklärarlinje. Tack alliansen, tack Jan Björklund för att du har krossat mitt hopp om att få komma in på högskolan i Örebro och få ta del av det kulturlivet, den fantastiska musikbyggnaden, den utbildningen den skolan erbjuder, som ingen annan högskola i det här landet erbjuder. Tack. Tack som fan. Jag hatar er. Fan vad jag hatar er!

Gråt allians av vårt hat.

Rewind

Ibland är det enda man behöver en dag där man gör "ingenting". Det var precis en sådan dag jag åttog mig i lördags. Jag gick runt här i min pyjamas hela dagen, gick inte ett steg utanför dörren och såg två filmer. Åt hemmalagad pizza och drack cola hela dagen. Kvällen avslutades med världens roligaste "vem är jag"-lek. Ni vet den där när man har en lapp i pannan med ett namn på en känd person så ska man gissa vem man är. Fantastiskt lördagsnöjde.
I dag vaknade jag elva av min klockradio och jag vaknade igen vid tolv av att radion slog av sig, utan vetskapen att jag somnat om igen. Det blev en lång härlig frukost med klasskamrater. Det är något visst med söndagsfrukost-häng här på Billy.
Idag klev jag i alla fall utanför dörren och tog mig de tvåhundra meterna till musikhuset för att öva. Så mycket övning blev det inte - men det blev en ny låt! Och det är, enligt mig, så mycket bättre!
Teoriläxan blev också gjord innan det blev lite Solsidan, följt av Mia och Klara. Perfekt helg.
Nu ska jag sova, och hoppas att jag somnar, trots att jag endast varit vaken i elva timmar. 
Imorgon kör vi - övningsschema here I come.

Update

Årets första festkväll ägde rum igår, och den kan kort och gott beskrivas som B.R.A! Jag hade grymt roligt!
Det är skönt att vara tillbaka, trots att klassen lider lite av sökningsångest, eller så är det bara jag, jag vet inte?! Vi tvåor är i alla fall igång och repar för fullt inför våran turné vecka sex. Vi beger så långt som till de gnällbältska skogarna och Lindeskolan! Resten av dagarna besöker vi gymnasieskolor i Göteborgstrakten.

Snart ska jag, Judith och Erik laga hemmagjord pizza. Pizzakit är en fantastisk uppfinning.
Gott kommer det bli.
En uppdatering i alla fall.

Soon ain't soon enough

Jo jo, så att - västkusten here we come!
Imorgon åker jag den långa bilfärden ner, jag bara hoppas för allt i världen att vädret blir bättre, för som det är nu vill inte mina föräldrar släppa iväg mig på något annat än tåg.
Jag vill bara komma över bron, eller nej förresten, jag vill åka över bron och känna att jag snart är över, att jag snart är hemma igen. Jag vill till bajsskämten, sexsnacken, skratten, de allvarliga samtalen, kramarna. Jag vill till min klass - för jag saknar Er!
Men denna termins start innebär den sista, den sista innan jag måste säga hejdå till två underbara år. Men närmast väntar högskolesökningar. Jag är så nervös så jag dör. Av den anledningen vill jag ligga hemma i min säng hela dagen imorgon, och alla andra dagar också för den delen.
På grund av min långa sjukdomstid innan jullovet har jag inte haft en ordentlig sånglektion på hur länge som helst. Så jag längtar till onsdag, och till min sånglektion med världens bästa sånglärare, som gift sig under lovet också - vackert med vuxen kärlek på något vis...
Hur som helst. Billy, jag saknar dig. Musiklinjen, jag saknar Er. Vi ses, vi kramas, vi skrattar tillsammans snart igen. Snart.

Love, Peace & Understanding

Ibland vill jag bara ställa mig upp och skrika, så att hela världen hör mig. Så att alla vänder sig om och ser var som händer bakom deras ryggar, så att folk öppnar sina ögon och ser vad de blundat för så länge.

Det känns otroligt PK att skriva ett blogginlägg om mer fred på denna krigsdrabbade jord, men just i denna stund är det mitt budskap till resten av världen. Jag vet inte hur man ska göra för att få fred, men jag vet ett sjukt bra sätt som hjälper folk som behöver bli hjälpta. Unicef är en grym organisation. Jag köpte julklappar där i år, det var nog de bästa julklapparna jag köpt. I deras gåvoshop finns allt för dig, som precis som jag, vill ge något konkret till världen, och inte bara ge pengar du kanske inte har en aning om vart de tar vägen. Här kan du istället välja om du vill köpa myggnät, vaccinationer, näringspulver eller varför inte sagoböcker till barnen. Köp dessa fantastiska gåvor, och ge ett gåvobevis till dig själv eller någon vän eller släkting. En livsiktig present, helt enkelt.
Om detta är det högsta jag kan skrika idag så att Ni hör mig, så är jag nöjd.
http://www.unicef.se/stod-oss/gavoshop

Twitteritwitter

Alltså, det här med att vända på dygnet som jag alltid gör. Det är det mysigaste som finns, tills den natten klockan slår halv tre och man är pigg som en lärka.
Och det här med twitter, som numera håller mig i ett fast grepp. Rolig grej det där, kunna följa vänner och...dadaaam - kändisarna, ända in i själen (typ). Jag älskar att det numera känns som att jag och Ian Somerhalder är like this [crossing my fingers].
Jag gillar att uppdatering endast rymmer 140 tecken, och inget livsviktigt kan väl sägas på det, eller? Roligt är det i alla fall, med syrran som (typ) den enda bevakaren och som antagligen sitter inne på sitt rum och tänker att: sådär säger man det inte på engelska. Hur som helst, roligt är det med sådana lovaktiviteter som troligen tar slut när Januari gör detsamma.
Igår fick jag i alla fall träffa Joel och Sofia. Det var fint. Jag har så fina vänner. Plus att jag gillar tanken på en egen lägenhet, jag gillar Sofias. Och jag måste ge cred till Filip och Fredrik och deras årskrönika, I like it. Jag gillar opartiska människor som tycker som jag. Fint ska det va.

Mitt tvåtusentio

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Många saker! Rest utomlands med vänner, skaffat icakort (är inte det vuxenpoäng så säg?), tagit körkort - för att nämna några. 

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag har slutat med nyårslöften efter år av misslyckanden.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej.

4. Dog någon som stod dig nära?
Fonzie. 

5. Vilka länder besökte du?
Jag tog mig en tur till Kreta i somras.

6. Är det något du saknar år 2010 som du vill ha år 2011?
Egen lägenhet, högskola, eller USA

7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
Alltid och alltid känns ju svårt, men när jag tänker tillbaka på detta år är det två datum som jag kommer på såhär på rak arm - 29 April och dagen vi åkte till kreta - 3 Juni. Och avslutningsdagen på Tyft förstås, men det exakta datumet minns jag inte. Men sorgen minns jag.

8. Vad var din största framgång 2010?
I början av året kände jag mig starkare än nånsin i mig själv och den jag är, men det har dalat lite framåt slutet av detta år, men om jag ser till början av året så är det en enormt stor framgång för mig.

9. Största misstaget?
Det finns många. Men ibland kan det bästa vara att säga "Tack, men nej tack. Det räcker nu".

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Magen, som vanligt.

11. Bästa köpet?
Jag minns sällan mina köp i efterhand. Men filtrerna till mina öronproppar är värda varenda 800 spänn!

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Körkort och hyra.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Billströmska och alla fina älskade vänner där.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
I kombination med 2009 måste jag nog säga YMCA. 

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Generellt sett gladare, men det har funnits dagar som har varit väldigt jobbiga. 

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Promenerat, tagit vara på tillvaron.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Låtit onödiga saker tagit energi från mig. 

18. Hur tillbringade du julen?
Som vanligt hemma med familjen, med farmor och Ivar på julmiddag.

19. Blev du kär i år?
Ja, det blev jag nog. 

20. Hur många one night stands?
None!

21. Favoritprogram på TV?
Grey's Anatomy - som vanligt. Och min nya kärlek då förstås - Vampire Diaries. Och icke att förglömma, kanske den bästa svenska serien någonsin? Mina vänners liv. Alldeles fantastiskt bra!

23. Bästa boken du läste i år?
Jag tror att jag läste Eclipse och Breaking Dawn under detta året, så jag säger självklart dem! Och Marian Keyes' bok Brightest star in the sky.

24. Största musikaliska upptäckten?
Wildbirds & Peacedrums

25. Något du önskade dig och fick?
Resan till Kreta

26. Något du önskade dig men inte fick?
Mer ork! Energi! Min väska som blev stulen på tåget ville jag hemskt gärna ha tillbaka... 

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2010?
Tjugoårsdagen firades lite lätt hemma med vänner med tårta och champagne. Och någon dag senare med familjen och farmor och Ivar.

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Mer självförtroende gällande sången, det hade nog hjälpt i utvecklandet att inte ha massa tankar som kan hindra mig från att testa nya saker.

30. Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
Väldigt mycket leggings.

31. Vad fick dig att må bra?
Billströmska. Vännerna. Musiken.

32. Vilken kändis var du mest sugen på?
Robert Pattinson?! 

33. Vem saknade du?
Vännerna hemma i Linde, mamma & pappa, Fonzie.

34. De bästa nya människorna du träffade?
Kan inte lämna några namn - den nya klassen är fantastisk!

RSS 2.0