Morgonstund har guld i mund...

I mitt huvud är klockan ungefär tre på eftermiddagen, medan den i den riktiga världen endast är tjugo över elva - på morgonen. Och anledningen till det är att jag och mina systrar gick upp 04.00 denna fantastiska lördagmorgon för att skjutsa Emma till Arlanda och flyget som, just i detta nu, tar henne till Kreta.
Det var mysigt att se solen gå upp och det är alltid härligt att köra bil när det knappt är någon trafik. Men i och med att jag och mamma ska på esteternas musikteaterprojekt ikväll känns det som att det kommer behövas lite naptime under dagen.
Det här med musikteaterprojekten, det är roligt, men det framkallar ju minnen, som ni vet. Cotton Club var ju faktiskt fantastiskt - som ni också vet.

Bara för det så måste jag ladda upp en bild från den fina gymnasietiden och mina fifteen-minutes-of-fame.
(den fick visst bli miniatyr, annars fick, ve och fasa, inte Joel plats!) klickaklickaklicka så får ni se  nåt stort. 


In the middle of it all

Snart dags att lämna Tjörneland igen, denna gång för en väldigt lång tid.
Mot Arvika, sökning imorgon på Ingesund. Jag har mer panik än vanligt då min röst beter sig urmysko och jag kan inte sjunga, det känns lite läskigt. Men det är upprop imorgon klockan åtta och jag har prov klockan tolv, så jag har god tid på mig att sjunga upp - känns skönt!
När jag tänker på att det söket kommer gå dåligt tänker jag bara på att jag sedan sätter mig på ett tåg till Lindesberg och därmed får träffa Syrran och resten av familjen. Och Lilo, denna fantastiska skapelse.

Hur som helst - packa är något jag borde göra nu, mer än att blogga i alla fall.

Söt hund den där Lilo

Toppen är toppen!

Vårensolen ger värme till oss Tjörnbor idag. Dagens äventyrliga utflykt: bestigning av Hartippen.
Hartippen, denna fantastiska topp - den tippigaste toppen av de alla. Det går brant uppåt och längs stigen får man trängas med buskar och snår, och lite småkryp. Det är mysigt, och dagar som dessa när solen värmer är det extra skönt att komma upp på toppen, slå ut armarna i luften och känna vinden i håret - och njuta av livet här med Billy. 
Våren här är alltid vacker, men det finns något tungt över den likaså, som en underliggande sårbarhet - att vi snart skiljs åt ännu en gång, och denna gång för alltid. Därför var det skönt att idag bege sig ut på egen expedition och bara tänka på allt som är, och njuta, och älska och minnas.

Jag med en suddig, men solig, folkhögskola i bakgrunden.

Västkustskt

Är det inte underbart, detta fantastiska västkustska bloggtema?! I sure think so.
Som ni vet, ni, mina stadiga läsare (de få, men ack så värdefulla) så har jag ju lite tema-bytarperioder då och då. Och nu när ännu en vår, sakta men säkert, börjar närma sig Tjörn tyckte jag det var dags för en tribute i all dess vackraste form (ja, så gott som i alla fall).

Så när helst ni saknar våren där hemma i Bergslagen, feel free to step into to My world och finn lite västkustsk värme här på min blogg.

Nu ska vi ha partaj. Allt är som vanligt på folkis.
Ha en fin helg.


Svåra västkustska ord:
Västkustskt
Västkustska
Västbästflestkustskastekustska.
- det senare är en egen komposition. Läs, tala och lär.

En uppdatering om mitt liv för stunden

Nu tänkte jag att det var dags att uppdatera er om hur det gått med sökningarna hittills.

Göteborg och dess genrebreddsprov gick bra, det var fruktansvärt nervöst med handsvett och jag skakade och var väldigtväldigtVÄLDIGT nervös. Men det var en skön början, jag tror inte att jag kommer in, men Göteborgs utbildning är ingenting som tilltalar mig, vilket är synd - för jag kommer sakna Göteborg.

Förra helgen var jag så långt söderut som i Malmö och vi var fyra stycken från klassen där samtidigt, det var skönt att ha någon att hänga med under tiden. Det provet gick bra, jag är nöjd med min sånginsats, förvillades dock lite av min komppianist som inte var den absolut bästa, men jag körde på och jag tror att det var bra. Jag fick i alla fall reda på i torsdags att jag fick ett godkänt sångprov och därmed har en liten chans att komma in! Vi stannde i Malmö över natten och jag och Amanda sov hos hennes kompisar i den mest fantastiska lägenheten! En drömlägenhet, i allra högsta grad. På kvällen gick vi ut i Malmö och såg ett asbra band, det var jätteroligt och jag har officiellt fallit för Malmö stad, musikhögskolan är rätt sliten och så, men staden väger upp det hela. Nackdelen är ju att det är långt hem, vilket är det jag saknat detta året, att jag inte har kunnat träffa mamma och pappa när helst jag viljat. Men man kan ju inte få allt...

Nu har jag varit ledig från sök och fortsätter min ledighet fram till nästa onsdag då jag beger mig mot Arvika för att söka Ingesund på torsdagen. Därifrån beger jag mig direkt mot Örebro och stannar där ett bra tag. Har antagligen mina teori och gehörsprov/gruppledningsprov/sång-och-spel-prov i Örebro på tisdagen eller onsdagen (dessa prov behöver man bara göra en gång på valfri skola, de är gemensamma och gäller för alla skolor - det är bra!), och mitt sångprov ligger antagligen på torsdagen eller fredagen, tider har inte kommit upp ännu, jag ringde bara till skolan och snokade lite.
Men det blir skönt att komma hem, hinner förhoppningsvis träffa Syrran en dag innan hon åker till Kreta för sommarsäsong där och det är skönt att få vara ledig och komma bort från sökstress, och coola ner lite. Jag hoppas för ALLT i världen att det går bra i Örebro - en skola som har allt, enligt mig, med den utbildning jag helst vill gå, fräscha fina lokaler och nära hem till mamma och pappa. Vi får la se vart ödet bär mig.

Nu ska jag gå och öva, så jag tar mig in någonstans.

RSS 2.0