Helgmys på hemmaplan

Det är skönt att vara hemma.
Som att kroppen på något sätt vet att hemma alltid är lite bättre.
Det var längesen jag kände mig såhär avslappnad efter en helg, och då har inte ens lördagen börjat (enligt Sannatid är 10.54 fortfarande morgon). Min syster har farit mot Kreta nu på morgonen, därav mitt tidiga vaknande. Hittills har jag hunnit äta en lång frukost med NA som min frukostvän, duschat, gjort lite pedikyr och plockat alldeles för oplockade ögonbryn (intressant vetande).
Ikväll ska jag och mamma på Septem, jag ser fram emot det som bara den. Jag har bara hört goda ord om föreställningen, så det ska bli spännande.
Imorgon bär det av mot skolan igen, utvilad och redo för en veckas nya tag innan det är dags att bege sig hemåt igen för påsklov. Det är skönt att få vara hemma lite, det går så långt mellan varven annars. 

Och så älskar jag trådlöst internet som fungerar. Att sitta i min (stooora) säng med laptopen i knät är det mysigaste helgmyset som finns tycker jag. Så jag ska fortsätta ägna mig åt det. Facebook och jag.

Livet på den västra sidan

Kära vänner, nu har det gått sån där tid igen då jag inte tagit mig, just det, tid att uppdatera er om mitt spännande folkisliv. Det kan mest bero på att internet inte fungerat i vårat Arken-hem, om jag nu ska skylla på någonting.

Tiden bara rinner iväg och tanken på att vi snart faktiskt slutar här gör mig  t o m  och ledsen. Därför ska jag inte prata vidare om det nu.

På torsdagkväll lämnar jag världens bästa ö för världens bästa familj! Jag far hem till Linde för att träffa syster Emma som är på besök i Sverige innan hon åker vidare mot Kreta för sommarsäsong, och jag passar även på att se SEPTEM, estetiska programmets musik och teaterprojekt. Jag får en ganska så rejäl nostalgitripp när jag tänker på vad de går igenom nu, dagarna innan första föreställningen. Jisses vad roligt vi hade när vi gjorde Cotton Club! Ni som varit trogna läsare i några år har kanske minne av mina, sisådär, tjugofem inlägg om den tiden... Så jag behöver nog inte riktigt beskriva min kärlek för den föreställningen och människorna jag lärde känna under den tiden.

Förövrigt är jag och mina girls Johanna och Judith inne i en reseplaneringstid. Vi försöker i alla fall hitta en resa till sommaren som tar oss till Kreta (japp, till syrran!). Vi har planer på att åka den 3 Juni om vi får som vi vill. Jag hade gjort upp en budget över hur mycket pengar jag fick spendera de resterande månaderna på denna skola, men den sprack redan idag när jag (faktiskt var tvungen!) att köpa nya Converseskor... Men det kan ju faktiskt gå ändå!
Jag håller er uppdateradde om saken, jag lovar.

That's it for now.

Vi har förövrigt twilighthelg här på skolan, igår såg vi twilight och idag ska vi se new moon (som jag visst också råkade inhandla, oops) och jag är lycklig. Robert är någonting utöver det vanliga. Mums!

Detachment

Jag känner väldigt ofta att min lycka tycks vara oändlig. Jag brukar finna någonting varje dag som ger mig lycka - om än bara en sekund då och då, men det är ändå lycka.
Jag vet inte hur ni definierar lycka men jag brukar sammankoppla det till en glädje som inte bara sprider sig som ett leende i mitt ansikte utan rör mitt hjärta så att det faktiskt känns. Det kan vara allt från att vakna av solens strålar som letat sig in genom persiennen i mitt rum eller en mysig kram av någon man bryr sig om till vackra värmande ord från någon.
Majoriteten av mina dagar är jag glad, och det känns så klyschigt - "hej, jag är en glad person, precis som de resterande 97 procenten av jordens befolkning" men jag har lärt mig tycka om det. Det stör vissa, det har jag också fått acceptera, men att acceptera mig själv är någonting jag lärt mig att prioritera. Men det finns även, precis som med allting annat, baksidor... Som idag till exempel då min livsinspiration har sjunkit från hundratio till tre och mitt annars så lyckliga hjärta idag är tomt. Jag står likgiltig inför livet idag, inför glädje och sorg. Det är som att min kropp inte orkar engagera sig i känslor idag, som att jag är för...vad jag nu är, för att orka bry mig. Och det är oftast så det blir, istället för att ha den jämna livskurvan med en jämn blandning av bra och dåliga dagar har jag toppar, jag menar toppar - rakt upp, men då även dalar, stup - ner i botten.

Jag vet inte om ni träffat en människa som ni i vanliga fall uppfattar som glad med en ständig energi på dåligt humör? Om ni har det så vet ni att det märks lite extra då, när den personen inte har det där humöret den alltid har.. Där har vi baksidan. Det går inte att se bortom, att inte visa, för trots hur mycket jag försöker så känns det som att hela världen ser att jag har en dålig dag och att jag helst av allt vill ligga instängd under täcket hela dagen.
Jag vill inte vara den som är den men det känns taskigt. Varför ska inte jag kunna hålla mina dåliga dagar för mig själv? Ska alla behöva dras med i mitt dåliga humör och likgiltighet? Som att det är det man behöver när hjärtat känns som en sten fastburad i ens bröst? Som att man behöver känna medlidande för att jag har en dålig dag och jag drar ner alla andra i skiten? Alltid ska det vändas  m o t  en själv.... Jo, I guess so.
Likgiltighet.


Göteborgsgig

Och så bara sådär var spelningen avklarad, den där välkända tomheten har slagit till, men den stora skillnaden denna gång är att det inte finns någon tanke i mitt huvud som frågar vad ska jag göra nu? Det finns ingen rastlöshet eller bitterhet över att det "är över", för det är inte över.
Idag ska jag göra allting som faller mig in vilket blir ungefär  i n g e n t i n g. Jag ska vila min röst som blev lite uttröttad under gårdagens (förövirga sjukt roliga) spelning. Jag ska i och för sig vara en duktig elev och göra lite sångensemble i Sibelius och ta en promenad i det härliga vädret till Ica - enbart småpetitesser enligt mig.

Nu ska jag ge mig själv tid ett tag att öva på det jag behöver öva på! Jag ser de kommande veckorna lite som en "stor utvecklingsperiod med reservation för oönskade resultat, men vi bajsar och ser vad det blir" (vilket förövrigt numera är ett allmänt uttryck i vår kära musikklass).
Istället kan jag tala om gårdagen. Ja, som jag nämnde var spelning sjukt kul och jag tror att publiken (nägra tappra själar) hade väldigt roligt, de dansade och skrattade och gav all den energi jag hade hoppats på. Nu när jag sitter här i musikhusets datasal och lyssnar på inspelningen finns det ju självklart hundra saker jag önskar jag gjort annorlunda - men vad gör det, för så är det ju alltid. Efter att vi riggat hade vi ungefär fyra timmar att döda... i Frölunda. Så vi letade efter pizzeria, men precis som alltid annars hamnade vi till sist på.... just det... McDonalds, det ack så trogna McDonalds. Men det var väldigt trevligt och tiden gick fortfare än förväntat. Vi anlände till Jungman Jansson och böt om och sminkade oss på toaletten och jag fick lite deja vu från framtidsdrömmar om turnéliv, det kändes gött.
Vi var åter på skolan runt klockan två och jag kröp ner i min säng nästan precis 03.00! Underbar afton, om jag får säga det själv.

Sådär, kära vänner. Uppdatering från mitt ljuva västkustliv!
På återseende.


I bråda tider

Stressa mindre!!!
Det är i alla fall vad min stressmage skriker just nu (eller kan det möjligtvis bero på det stundande magsjukan som fått två arma själar på fall här på skolan? Nej, jag tror faktiskt mest på stressen).
Efter lovet har det varit allt annat än lugnt här på Billströmska. På fredag stundar en festspelning i Göteborg och det ska bli otroligt roligt, vi kör allt från "fångad av en stormvind", "sakta vi gå genom stan" och "rockin' all over the world" till "kom igen Lena". Det är en salig blandning, och denna saliga blandning har krävt (och kräver förstås fortfarande) en hel massa rep! Så det är typ det jag har gjort de senaste dagarna, repat. Fast det är nog ett av de roligaste repen jag haft i mitt liv. Jag är väldigt peppad för jag har en bra sångperiod igen och vi går in med inställningen "mer glädje och party på scenen än blodigt allvar", det känns tryggt... och roligt.
Men nu börjar min kropp säga stopp och det är ju tur att vi kört igenom de flesta låtarna nu och det som väntar är ett genomdrag under torsdagen, då har låtarna fått landa lite och vi får se vad som faktiskt sitter.

Nu sitter jag på mitt alldeles för stökiga rum med tända doftljus och lyssnar på Håkan Hellström. Helst av allt skulle jag vilja ha orken att städa - för det stökiga rummet i sig gör mig stressad, istället ska jag tvinga mig in i ett yogaprogram och andras lugnt och fridfullt igen. Ikväll s k a jag sova tidigt!

RSS 2.0