King of Pop

Han är borta, han är död. Han finns inte längre bland oss, men vilar föralltid i våra hjärtan.

Att Michael Jackson ska vara död är för mig ofattbart, fel och så fruktansvärt sorgligt. Snart skulle han fylla 51 år. I praktiskt taget hela sitt liv har han levt i strålkastarljuset, ständigt varit aktuell, både på gott och ont som vi alla vet. Jag citerar ur gårdagens aftonbladet; "Vi kommer alla alltid minnas var de befann sig när de fick beskeded om Michael Jacksons död". Själv låg jag i min säng, nyväckt av mamma som sa "Det var nog tur att du inte fick tag i biljetter till Michael Jacksons konsert ändå.... Han dog i natt". Inom loppet av den millisekunden det tog för min hjärna att förstå de där orden var jag klarvaken. Mamma begav sig till jobbet, kvar var jag med ögonen fyllda av tårar.

Vad jag kämpade för att få tag på en biljett, jag kämpade och jag kunde tänka mig att betal vad.som.helst utan minsta överdrift, men min kära mamma höll ett vaknade öga över mig och läste noga när jag stolt visade upp henne ännu en, troligen fejk, hemsida som erbjöd biljetter till rimligt pris. Jag var besviken, jag ville ta mig dit ändå, ta ett flyg till London bara för att stå utanför arenan och höra hans enorma röst. Bara för att för ett par timmar vara lite närmare honom. Närmre än jag någonsin skulle vara igen...

Men det blev ingen konsert alls, inte en enda av alla de femtio det sålts biljetter till. Istället har en legend lyft och lämnat den här platsen, kanske för att äntligen finna frid.

I denna sorg jag konstigt nog känner så finns också ett enormt stort klart ljus inom mig, som ett lugn. Jag hade mer än gärna sett Michael göra sin comeback, eller rättare sagt; göra ett fint, bra och respektfullt avslut på sin karriär, för det tror jag verkligen det skulle blivit. Men jag tror och känner någonstans att det här nog ändå var det bästa. Nu minns vi honom och hans musik och vi prisar den, höjer den till skyarna - precis vad den är värd. Vi får minnas hans tidigare år innan alla domstolsbesök och anklagelser. Vi får minnas de gånger man sett framträdanden med honom på tv och sett glädjens i hans ögon när han får göra det han älskade. Jag minns honom som ett ljus i mörkret, som en man fylld av tillit med sin musik. Man kunde alltid finna tröst i en låt, vare sig det var Dirty Diana, Ben, I want you back eller Heal the world så har hans musik alltid gett mig någonting, alltid fått mig att må bättre.

Michael Jackson finns inte längre bland oss, men hans musik är föralltid odödlig.

Det återstår nu bara tre ord;
Rest In Peace
King of Pop


Saknad efter någonting större...

Jag tror att vi människor har ett behov att vara del i någonting större än oss själva, vare sig det är ett fotbollslag, en tro och en församling eller en familj...



De senaste tretton åren i mitt liv har jag mättat det behovet, jag har under tretton år alltid haft en klass att återvända till. När jag för tre år sedan slutade nian trodde jag att allting var över där, vi skulle aldrig mera ses. På något vänster trodde jag att världen, Lindesberg och Lindeskolan var så stort att vi aldrig någonsin skulle återse varandra. Jag hade fel! Jag kan ärligt säga att från min gamla klass är det inte någon jag direkt umgås med, men eftersom jag ändå är inne på det ärliga spåret kan jag även säga att det inte heller är någonting jag sörjer. Inte för att de är dåliga människor jag inte tycker om - inte alls, det är bara det att tiden sa sitt, vi växte ifrån varandra, skaffade nya liv med nya intressen - en helt ny värld, helt enkelt.



Men nu har ännu en sådan där dag passerat, en dag fylld av gråt, separationsångest och sorg, men självklart en dag fylld av glädje och stolthet att jag faktiskt tagit mig igenom skolåren.

Studenten anlände som i ett knäpp och den hade knappt anlänt förrän den var över, både på gott och ont kan jag tro. Men jag kan inte låta bli att förundras över att den dagen som hittills varit den största i mitt liv, som man sett fram emot, såväl fasat inför, tog slut precis lika snabbt som en helt vanlig dag i ens liv. Det kändes som att den där världsberömda livspausknappen hade varit ett bra redskap en dag som i fredags.



Men vi hade en underbar dag! Champagnefrukost hos Petra med skriv i mössor, sång och mysstämning. Fotografering på skolan för att sedan, för sista gången, sitta samlad klass i bilden. Andrea höll tal, det vackraste och mest påhittigaste talet i mitt liv. Hon hade skrivit små framtidsartiklar om var och en av oss i klassen, allt mitt i prick, allting stämde och det skulle faktiskt kunna vara helt sant! Jag grät, det gjorde så ont i mig att lämna henne, Ingeborg och alla andra lärare. Ja, min kärlek för Lindeskolans estetiska program vet ni har en stor plats i mitt hjärta och den har liksom borrats sig fast där, jag antar att jag verkligen är en Lindeskolan estetelev ända in själen och ut igen.

Aulan behöver jag ju inte ens nämna. Vilken stämning, vilken känsla - en mäktig sådan, att helt plötsligt vara en del av detta vitmössade hav och vara en del av skrikandet och glädjen. Att jag sedan inte kunde hålla tårarna tillbaka när rektorn ropade att det var Es06's tur att springa ut är förstås ingenting som förvånar. Det var med sorg jag lämnade alla musikelever och lärare kvar där på scenen, men det var samtidigt med otroligt mycket spänning jag såg ljuset lysa upp aulafoajén och veta att där ute väntar min familj, och mitt framtida liv...

Förfest hos mig med klassen innan hotellet, så underbart och en fantastisk kväll. Den näst sista låten för kvällen var "Forever young" och då kunde vi inte hålla tårarna tillbaka. Alla från våran klass gick inte på balen så helt plösligt slog det oss att vi var tvungna att redan då säga hejdå. Jag tror ingen annan än vi förstod de blöta, stora tårarna som bokstavligen strömmade ner för våra kinder. Det är inget annat än ren och skär kärlek.



På lördagen väntades bal och aldrig har jag väl känt mig så vacker! Även det var en underbar kväll, jag tror till och med att den slår självaste studentkvällen. Jesper, Chrille, Andreas och Micke stod för musiken och det var den bästa kvällen med liveband i mitt liv. Alla dansade, alla skrattade och hade kul. Det kändes som ett bra avslut. Självklart skulle även de avsluta med lugna, känsloframkallande låtar, då stod vi där i ring och grät och kramades.  Det var sorg av värsta sorten.

Jag förstår att det låter konstigt att kunna förknippa studenten och bal med sorg, och för er som inte förstår?; jag tror inte att det spelar någon roll att jag försöker förklara, för jag kan inte, och om jag ändå kunde, skulle ni ändå inte förstå. Det är konstigt att en klass kan betyda så mycket, att man tillåter sig själv släppa in dessa människor in på livet, först i egoistiskt syfte förståss - för ens egen trivsel, sedan växer detta till vänskap, till roliga stunder, till minnen, till skratt, till tårar, till evigheten. Så att veta att vi faktiskt inte skulle ses efter helgen, och inte efter sommaren heller, är så osannorlikt, så fel.

Vi är Es06, vi är en klass, vi är del av någonting större än oss själva. Vi kommer alltid vara Es06, alltid vara vår klass och vi kommer alltid ha varit del i någonting större än oss själva. Det är glädje, det är sorg. Det är hopp, det är drömmar. Det är liv och det är död. Det är vänskap, det är kärlek.

"Forever thine, forever mine, forever ours"

Ni kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta, jag kommer alltid minnas er, Es06.
Forever young, I wanna be forever young.


Vi ses igen...


Karneval!

Idag ägde karnevalen rum och vi var snygga, coola, häftiga och ägde rätt mycket (om man får säga så, även fast årets karneval var sjukt grym). Vi var Simpsons och efter mycket tvivel från min sida så blev det bra!
Som vissa av er vet så ligger det en rätt enorm press på Esteterna att ta hem ett pris i karnevalen varje år.  Men jag trodde, när vi stod där vid prisutdelningen, att vi skulle bryta den trenden. Pris efter pris delades ut och nervositeten inom mig blev bara värre och värre. När de sen kom fram till sista priset som de döpt till "karaktärer vi vill se i verkligheten" anade, eller hoppades jag lite. Men man vill ju inte hoppas på för mycket, men när de sa vårat namn föll en sten från mina axlar. Det var så skönt och lyckan var ett faktum!!

Jag är tacksam för dagens karneval och att vädret tillslut blev så bra!! Jag hoppas att vi får lika bra väder imorgon (i alla fall uppehåll...Please!). Men vi får se. Jag vet i alla fall att jag i morgon tar studenten. Jag har inte riktigt fattat det än, jag förstår det nog när vi sitter där hos Petra på champagnefrukosten i mössa och klänning. Jag kommer sakna min underbara klass, jag kommer sakna våra underbara lärare. Alla är underbara.

Men jag tänker inte skriva mer om det, för jag antar att ni får en uppdatering och kärleksförklaringar efter helgens studentbestyr.

Es06, for life <3


PUSS och Kärlek.

Världens bästa syster!

Ja, jag tror minnsann att jag har det!

Så som jag har tjatat och varit besviken över att hon inte kunde vara hemma på min student. Men idag när jag klev innanför dörren hoppade Emma fram bakom hörnet. Min älskade syster. Ni må tro att jag blev chockad men lycklig och såklart.... gråtfärdig. Hon har tagit ledigt hela helgen för att vara med på min student och åker tillbaka på tisdag. Mina föräldrar har vetat det i typ en vecka men jag har inte anat någonting! Jag är så lycklig och tacksam, för jag har världens snällaste och bästa syster!

Puss med extra glädje <3



P.s. Imorgon är det karnevaaaaal!

Estetkamp

Gårdagens härliga måndagseftermiddag bjöd på den årliga estetkampen. Efter förlust mot både ettorna och treorna förra året var vi taggade på revanch. Utklädda till indianer anlände några av oss i kanot till loppholmarnas härliga strand. Jag anser att det var otroligt påhittigt av oss och väldigt roligt, jag tror att det också var det som behövdes, indanutklädnaden alltså, då det verkligen fick igång oss!

Som tur var, är nog ändå rätt ordval,  vann vi, och vi därmed kan vi ta studenten med stolthet (om vi nu lyckas få hem ett pris i karnevalen på torsdag). Men om man bortser från våran vinst så har jag aldrig i mitt liv varit i ett lag med sådan laganda, sådan sammanhållning och sådan stämning. Alla var taggade till tusen och vi hejade på varandra och vi var verkligen ett lag och en klass - det är oövervinnerligt!

När jag kom hem var jag dock helt slut i kroppen och efter att ha skruvat ihop bord och städat stolar till fredagens studentmottagning här hemma var jag alldeles öm i kroppen. Och på tal om öm; det är verkligen vad dagen bjudit på. Träningsvärk i hela kroppen, tack vare lite brännboll?! Så kan det gå.

Idag hade hela estetiska programmet dans i idrottshallen också. Lite träning inför den stundade balen på lördag (och ett respektive två år framåt för ettorna och tvåorna). Vi dansade foxtrot, vals och bugg, inte bara det att jag är en usel dansare - jag har en förmåga att vilja föra hela tiden, jag kan inte följa för fem öre och i pardanser som just dessa tre är det ett stort problem. Någon kommer vara nervös inför balen....

Morgondagen bjuder på karnevalfix och sista lunchen i skolan. Nu går dagarna undan och jag önskar vädret kunde göra detsamma. Det ska ju tydligen regna och vara riktigt kallt på fredag vilket känns så himla fel då jag alltid, i alla år, tänkt på min student med skinande sol. Dags att tänka om, månne? Hur som helst, let's pray and please let the sunshine in!

Det här var lite uppdatering från den pågående studentveckan.
Es06 <3


PUSS!

Demokratin har talat

Idag så tog jag steget in i vuxenvärlden, eller det känns i alla fall så, som att jag knep den högsta vuxenpoängen någonsin när jag slog ett slag för demokratin och gjorde min röst hörd i årets europaparlamentsval.

Jag gick dit med bestämda steg - Miljöpartiet, här kommer er räddning! Nästan. Men samtidigt kände jag en unst av osäkerhet, jag hade trots allt aldrig slagit ett slag för demokratin, gjort min röst hörd och inte räddat miljöpartiet heller för den delen.

Jag anlände till en lokal som gapade tomt, sånär som på tre tappra vallokalsarbetare, alla i pensionärsålder - jag visste det, så förutsägbart... Men, när jag tillslut lyckades släppa tankarna på dessa tre pensionärsdamer och istället lägga tankeverksamheten på mitt okontrollerande röstkortsplockande som min mamma så snällt instruerat mig om (det gällde visst bara om det var massa andra folk i lokalen jag inte ville skulle se vad jag röstade på) slutade jag med de dumheterna och tog mitt lilla kuvert och mina tiotal lappar (?!) och gick in i ett sådant där efterlängtad valbås. Och så bara sådär, inom loppet av två minuter hade jag röstat. Det var tydligen inte värre än så! Nog för att jag haft tiotals genomgångar om sveriges valsystem och jag är fullt medveten om att inga motivationer krävs, men jag blev ändå aningen förvånad när jag lämnade min röst i valurnan och jag inte ens fick ge en förklaring kring mitt resonemang. Jag hade gärna skrivit en rad eller två på röstkortet....

Jag gick i alla fall där ifrån med samma bestämda steg som jag anlände med, men med en aning rakare rygg och aningen mer stolthet i blicken, och faktiskt, någon slags lycka att jag äntligen fick ge min åsikt om saker och ting. Att jag äntligen visat lite tacksamhet jämtemot denna fantastiska demokrati. Å andra sidan; är det verkligen okej att känna någon sorts stolthet när man deltagit i ett val och visat sitt engagemang? Okej eller inte, min stolthet går i alla fall inte att ta miste på.

Key to freedom

Det må låta väldigt konstigt att en liten metallgrej kan betyda så mycket, och symbolisera så stor del av ens liv...
Jo, vissa av er förstår nog vad jag pratar om. Idag var inlämning av skåpnycklar på skolan, trots att det är åtta dagar kvar! Jag förstår att ni tycker jag är superduper töntig och att det faktiskt inte är en sådan big deal, och jag förstår er, för jag skulle tänka samma sak om någon annan. Det är bara det att det är mina känslor som styr och spelar mig ett spratt. Den där fula skåpnyckeln jag haft i min jackficka i tre årstid vad alldeles ny när jag fick den, nu är den sådär härligt sliten på kanterna och välanvänd. Jag undrar hur många gånger jag använt den, hur många gånger jag öppnat mitt skåp... hundratals, tusentals gånger.

Men egentligen är det nog inte själva nyckeln i sig som är så himla betydelsefull, för skåpet är inte stor av gymnasietiden egentligen. Men det är mer en symbol, det blir en symbol att jag är klar där nu. Att jag inte längre har min självklara plats. Jag försöker faktiskt att se det här från den ljusa sidan nu; jag har inte min plats där längre, för jag är klar med mina studier. Jag har (relativt) bra betyg som inte kräver det minsta tentamen eller sommarplugg. Jag är klar där för att jag har klarat av de här tre åren med bra betyg som håller.

Jag tror nog att tankarna får gå så idag, det underlättar det hela en aning.
Idag hade vi förresten sista Arkolektionen och Jesper skulle bjuda på fika, men det var ju bara jag där så det blev inte så mycket med det.... Kul!  Men jag ska inte vara bitter nu. Jag kan glädje omvärlden med att jag är ledig imorgon och att jag idag fick ett mejl från ginza att mitt the sims 3 är skickat och vad det innebär kan ju räkna ut själva....... (jag får det IMORGON!) Lyllos mig, va?!

Time to go. Bless you.

Back to antisocial

Det var verkligen längesen jag kände mig som ett barn dagen innan julafton, då det kliar i fingrarna efter julklapparna som ligger och väntar och skriker på mig under granen. Man ligger i sängen på kvällen och går igenom varenda liten detalj på önskelistan och hoppas att man får det största och dyraste på hela listan - eller i alla fall rätt skiva av farmor i år... Men så tillslut tar tröttheten och utmattningen över och man faller i djup och härlig sömn och vaknar sedan med ett ryck; Det är julafton!

Ja, som ni vet så är det ju inte alls julafton imorgon, inte ens i närheten. Men efter att ha väntat sedan februari då beställningen gjordes kan mitt efterlängtade the sims 3 komma att anlända imorgon. Har jag inte den turen så hoppas jag i alla fall att fredagen bjuder på lite paketlycka så kan jag spela hela helgen, dag som natt (hoppas på dåligt väder!).

Det må kännas lite underligt att vid en ålder av snart nitton år och med en vecka kvar till klivet ut i vuxenlivet sitta som på nålar och stråla av lycka tack vare en kommade leverans av ett dataspel. Men jag tror helt enkelt jag skyller på moderskänslorna, jag menar, om inte The Sims får det att kittla fantasin på en framtida familj så vad gör det i så fall? Okej, nu må jag vara lite hård men det är ett spel som fascinerat ända sedan första spelet (till och med Sim city) anlände för över tio år sedan.

Ja, vart jag ville komma med detta inlägg var inte längra än att tala om för er, kära läsare, att det är på väg. Jag kommer vänta och jag kommer hoppas på att morgondagen blir en lyckans dag.
Och just ja, det här får bara mitt bärbaradator-önskemål-i-studentpresent att frodas ännu mer, tänk att ligga i sängen och spela the Sims halva nätterna. Åååhh.
Bör tilläggas; Back to asocial life!

PUSS!


Summer's here, but I'm just sitting in my room...

... I sit and wonder if you think of me as I think of you.
 - Grym låt


Kan ni fatta den värme som är ute? Det är runt trettio grader och så varmt att till och med jag hoppar solen för stunden och sätter mig i svalkan i källaren. Det här är sommar, det här är glädje och jag tror nog att kvällen får bjuda på årets första dopp. Jag har nämligen bestämt mig för att den här sommaren ska bli mycket mer sol och bad än förra, kanske främst bad. Förra året badade jag sammanlagt.... håll i er nu.... En gång. Jo, du läste rätt. Jag som i mina yngre dar badade upp emot tre gånger om dagen har sjunkit ner till ynka en gång... på hela sommaren. Men det ska ändras på och jag tror att idag är rätt dag att göra det på.

Om en timme ungefär åker jag till Örebro med syrran, när jag kommer hem ska jag sola och ja... bada.
Vilken härlig sommardag, va?

PUSS!



Idag är det den första juni, det är officiellt sommar. och det är officiellt 12 dagar kvar till studenten... Jag säger ingenting mer än så.

RSS 2.0