Tyftjul

Det är en och en halv timme kvar till årets bästa julbord. En och en halv timme tills våra fina mattanter serverar den finaste maten på hela året. Tyft är underbart.
Jag ska äta julskinka tills jag spricker, dansa runt granen till svetten rinner, äta lussebullar tills jag spyr, hålla facklan närmast himlen och sjunga julsånger högst av alla, och jag avslutar kvällen med att äta mest knäck och dricka minst. Det kommer bli en fin kväll.
Imorgon tar jag mig hemåt, på tåg. Förhoppningsvis. Jag är nervös, jag hoppas, du hoppas väl också? Att sj tar mig hem, i tid. Hoppas.

Köttpaj på badrumsgolv

Dagens mysplaner och högmässa gick upp i rök tack vare nattens magsjukebravader
Spy i duschen är ingen hit, kropp utan muskler går nog under samma titel. Men jag har en fin mamma som vaknar av oroliga sms och ringer mitt i natten och gör mig lugn.
Magsjuka eller pajen jag åt i Göteborg igår? Eller bara någon bacilusk? Ingen feber i alla fall, om man ska tacka för något får jag väl tacka för det.

Jag hade behövt mässan idag, det skulle göra mig gott, men jag får njuta extra mycket på julafton och midnattsmässan istället.
Nu ska jag ligga i min säng, tycka synd om min mage och lyssna på musikhjälpen.

Gothenburg

Det finns nog ingen stad jag älskar lika mycket som jag älskar Göteborg.
Idag tog vi bussen in till stan för att, för min del, handla vinterskor och, för Judiths del, handla julklappar. Vi passade på att träffa William och Matilda från förra årets klass. Vi åt fin lunch på café Vasa i vasastan. Efter lunchen vandrade vi tillbaka till avenyn längs den mysigaste gångallé jag varit med om i vintertid. Mitt i gatan, stor gång och cykelväg - omringad av stora träd som bildade en lång allé. Det var fint. Spårvagnar är fint.
Och mina nya skor är fina.

Det börjar närma sig julavslutning. På tisdag är det julfest på kvällen och det innebär det godaste julbordet som finns, dans runt gran, fika, fackeltåg och julsånger, fika - igen och slutligen gemensam samling och rektor-tal innan vi får festa vidare på egen hand. Sen kommer jag hem, och förhoppningsvis går tåget och det tar den tid det ska, och inte mer. Håll tummarna!

Imorgon är det fjärde advent. Jag ska på högmässa. Mysigt.






Total Eclipse of the Heart

Jag vet inte om ni hört Robyns låt eclipse?
Låten har ingenting med filmen att göra, men den är minst lika bra.

Imorgon kommer min Eclipsebox. En vacker 3-disc box innehållande poster, vykort och - håll i hatten - Bellas förlovningsring. Jag är lycklig som ett barn på julafton.

En intensiv vecka stundar, med luciakonsert-rep hela veckan. Jag har inte riktigt fattat att vi har konsert om en vecka, dags att börja plugga låtar och vakna till liv från vinterdvalan!
Annars finns julstämningen på plats. Snön ligger som ett täcke på Tjörns vägar och stigar och glöggen finns tillhanda tillsammans med pepparkakorna och lite lussebullar då och då.
Inte behöver jag dela rum till hösten heller, tacka herren och rektorn, tre ton sten har fallit från mina axlar och jag kan andas lite lättare nu. Det är helt enkelt gött nu, mitt liv med Billy.

RSS 2.0