Tribute Musklinjen

Ni har gett mig den bästa tiden i mitt liv. Ett år jag aldrig trodde skulle bli så bra som det faktiskt blev där jag har skrattat med er, gråtit, tjurat och skrattat ännu mer. Jag tror inte det har gått en dag då jag faktiskt inte skrattat så det krampat i min mage - på riktigt.
Att säga hejdå var det värsta jag gjort, det gjorde så ont i mig. Det kommer ett år till, jag vet det, det kommer bli ett asbra nästa år - jag vet det också, men Ni är inte där då. Alla ni som gjort detta år är inte där då. Och det är trots allt detta år som räknas nu, det som ligger mig närmast hjärtat. Och just nu, de kommande dagarna (och kanske månaderna) kommer jag vara ledsen ibland, och det får jag vara - för att lämna en familj är det värsta som finns. Det har hänt otroligt mycket det här året, saker jag aldrig kommer glömma, saker jag fortfarande bearbetar men som en gång var vackert och fint - men things end, så är det bara. Det var hemskt att säga hejdå, jag säger det igen - för det var det.
Vi ses till midsommar, några av oss, det ser jag fram emot.

Tack fina, älskade musiklinje för allt ni gett mig, allt fint vi har gjort det här året. Tack för den bästa tiden i mitt liv. Tack! Jag tänker på er och ger er all min innersta kärlek. Tack som fan, vi är fan bäst!!


"There are no happy ending, 'cause ending up is sad"



Tyft-world

"In any other world you could tell the difference
Smile like you mean it, and let yourself let go.
Say goodbye to the world you thought you lived in".

Usch.. Två dagar kvar.




Sommar!

Sommaren slog till över en natt! Efter helgens regndagar vaknade vi upp i måndagsmorse till sommaren. Den är här nu. Solen strålar, med all värme den kan, vinden står stilla och årets första brända bränna är införskaffad.
Det blir inte så mycket övande såhär års inser jag dock. Kroppen drar sig hellre utåt till solen med klassvänner än att sitta instängd i ett instängt övningsrum. Men det känns rätt.
Imorgon har vi sångkonsert, Christian har tilldelat oss låtar som ska framföras med hjälp av våra ensembler. Det har jobbats hårt och jag ser fram emot morgondagen, det ska bli roligt (och väldigt nervöst förstås...).

Igår åkte vi till Skärhamn på kvällen, vi handlade glass och satte oss på klipporna vid havet och tittade på solnedgången. Jag hade otrolig roligt, och mysigt. Jag kommer sakna Bästkusten.
Snart kommer jag hem. Spela musik med mig, snälla?!



Skärhamn, en vacker plats!

Separa tion

Mitt hjärta slits, mitt itu och någonting slår inom mig, hårt! Det bankar, min kropp skriker och skakar och trycks samman gång på gång. Ångesten är ett faktum -på riktigt. Jag vill inte, okej? Jag. Vill. Inte.
Ta mig inte härifrån, frys tiden för ett slag. Låt oss bara vara i det som är nu, tillsammans. Låt det aldrig ta slut. Snälla!
Min kropp säger nej, hela jag säger nej. Mitt hjärta skriker nej.

Beauty is the beast

Det blev en städdag idag, i regnet. Tjörn är vackert, även när regnet står som spön i backen och alla sitter instängda i sina hem och längtar till värmen. Igår var det två veckor kvar till hemresedag. Två veckor. Tiden springer iväg, och springer känns inte tillräckligt...
Just nu funderar jag mest över hur jag ska lyckas packa ner mitt rum i kartonger som ska rymmas i vår bil. Men jag antar att jag lärt mig någonting inför nästa år - det är ganska onödigt med fem par sängkläder, fyra flaskor volymspray för håret och hela min garderob, inkluderat kläder jag aldrig haft på mig hemma, men som kunde komma till användning här (vilket de såklart inte gjorde).
Jag stör mig lite på mig själv att jag har svårt att leva i nuet, att jag stressar så inför avslutningen, att jag är rädd för den kommande separationsångesten och saknaden. Men nu ska faktiskt Kreta bli av och midsommar firas förmodligen också med min Billströmskafamilj. Jag ska ta tag i det. Nu faktiskt. Dags att leva i nuet och förtränga separationsångesten (den kommer ändå göra sig påmind kommande veckor).

Men jag kommer sakna Tjörn också, det är någonting som gör mig lugn här, någon slags kärlek, kanske.

Say a little prayer

Ibland är kvällar det absolut bästa som finns... men lite då och då är det raka motsatsen.
Kvällar ger en tid att tänka, oftast på saker jag förtränger om dagarna (eller i alla fall försöker), det är alltid på kvällarna som saknader infinner sig. Jag tror att kvällen är den tid i mitt liv där förändring märks som bäst. Ensamheten blir tydlig, saknaden och tankarna likaså, och man vet att någonstans - någongång fanns någonting bättre och älskvärt än ensamheten just nu. Men nu är är det bara jag, och jag inser att det inte alls var det som var tanken eller planen från början... Ibland rusar livet ifatt, och det där ödet gör sig påmind när man minst av allt behöver det.

En stilla bris i väst

Av naturliga själv omger vi oss av människor vi trivs med, människor vi bryr oss om och som bryr sig om oss tillbaka. Vi är byggda att älska, vi är byggda att förlåta - att känna sympati och att kunna gå vidare med våra liv när vi gått igenom sorg och brustna hjärtan. 
Vi är flockdjur - utan alla kallprat på Ica och alla skratt -och gråtatacker med vår bästa vän skulle vi nog inte finnas till idag. Vi behöver vår omgivning. Men vi är också i behov av ensamhet lite då och då, kanske relativt ofta ibland. Vår egna lilla bubbla kan ibland vara det heligaste vi har - i alla fall för mig. 
Vi är alla lika. Men dock så olika.

I min bubbla finns allt mitt innersta, det som jag kan ha för mig själv - det som jag inte vill att andra ska veta om mig, det som jag trivs bäst med att ha för mig själv. Där bevarar jag alla fina drömmar som en gång fick mig att vakna lycklig och alla minnen som fortfarande kan få mig att le.
I min bubbla kan jag vara den jag är hela tiden. Men ibland kan man drabbas av känslan av att ingen får komma den för nära, för tänk om någon ser allt det där som jag inte vill att någon ska se? Att någon ser allt det som gör mig till en aningen sämre människa? - Allt det som gör att Du kanske inte vill ha med mig att göra i alla fall.
Och så sätts allting på hold i ren panik. Som att allt som är jag stängs av tills jag lyckats skaka bort det där som kommit mig för nära, som kommit alldeles för tätt inpå i alldeles för hög fart. Då är det bättre att släppa taget om det direkt - återigen; hellre lämna än att själv bli lämnad. Och det är dumt, för då går man där i sin aldrig så ensamma ensamhet och saknar det man en gång hade och tog för givet och undrar vad i helvete som är fel med en när man inte kan släppa någonting så bra inpå livet?!
Dagar, veckor, månader går och man inser att man tillslut måste släppa taget på riktigt - denna gång ofrivilligt. Med en sårad andra hälft och en bubbla som hade känts så mycket trevligare om ännu en människa fanns där i, om man hade haft modet att öppna sig själv och bereda plats och säga; "här, allt är ditt. Jag är jag och jag är din, med dåliga vanor och dramatik, men jag går att älska - det känns bara svårt ibland, ta allt som en gång var bara mitt och gör det till ditt".
Men det hände aldrig, och man står där ensam kvar. Med en alldeles för stor bubbla, hand i hand med ensamheten.

Det känns så svårt, när någonting nytt händer i en själv. När man inte är den man trodde och gör som man borde. Flockdjur, med krav på ensamheten.


You would probably love it, if you'd only dare

'Cause if you fight love,
You're always a looser.


Why should it be so bad to be bad?

Jag sitter i vårat kära musikhus, ensam med en dator och lyssnar på The Ark. 
Efter en mulen dag med delvis regn blev himlen blå och Hartippen fick den vackraste färg och ackompanjerades av att himlen stegvis övergick till rosa, luften var frisk och jag kände en stor dos av liv och pånyttfödelse fylla mina lungor. Ibland ger världen en precis det man behöver för att orka med ytterligare en dag.

Jag har underskattat The Ark, fråga mig inte varför. Dumt. Det ger någonting, Ola Salo är en man av folket och en man med otrolig musikalitet och skriver texter som en Gud. Jag har just återupptagit kontakten med "Tell me this night is over" och jag har saknat bekantskapen. Finfin text, med en fantastisk röst. Jag älskar det.

Jag känner för att leva min helg i aningen mer ensamhet än vanligt, kanske börjar folkisintimiteten göra sitt på min bubbla? Kanske behöver jag bara tänka lite för mig själv?
Jag hoppas världen bjuder på en underbar morgondag, då ska jag ta en promenad för mig själv, jag och The Ark, och njuta av världen, Tjörn klär i vår. Mitt sinne likaså.

Feeling(s)

Det finns nog ingen känsla som gör mig mer förvirrad än beslutsångest. Och i detta fall menar jag inte beslutsångest om huruvida jag ska köpa den där jättegoda extremt läskande glassen eller inte, utan mer känsloförvirrad beslutsångest.
Idag har jag, Judith och Johanna planerat inför vår stundande resa till Kreta. Allt om packning, sololja vs. solkräm, bad i hav eller pool och så vidare diskuterades, och jag är så otroligt lycklig över att vi ska åka dit och jag ser fram emot den veckan mer än någonting just nu. Och det är just det - att jag ser fram emot det, för det gör jag ju egentligen inte. Den resan betyder ju att det är slut här, med musiklinjens klass 09/10, att vi skiljts åt och spridas över hela landet. Att vår lilla familj och bubbla blivit upplöst och endast är ett minne blott...
Jag ser ändå resan som någonting positivt, att det inte kommer dröja mer än sex dagar efter att vi lämnat denna fantastiska ö med dess fantastiska människor förrän vi ses igen, järngänget - om vi nu ska kalla oss själva för det. Det kommer vara en trygg punkt, att jag snart ska träffa två betydelsefulla personer i mitt liv som förstår Billströmska och delar minnen och skämt här ifrån, för om jag känner mig själv rätt så kommer det nog vara det enda jag tänker på sisådär två månader (minst) efter skolavslutningen här (och efter det kommer jag troligen fortsätta mitt prat om skolan och om allting som ska hända nästa år, men ny klass, nya människor).
Just nu lider jag av mer separationsångest än någonsin, verkligen sorg. Jag hatar att bli lämnad, det är så mycket lättare att lämna.
Tiden bara flyger förbi och det ska inte bara övas, spelas och hängas med folket - det ska även packas - så mycket praktiskt som jag inte vill. tänka. på.
Och tanken på att flytta hem igen, efter åtta månaders självständighet gör mig ännu mer trött på att verkligheten snart hinner i kapp och det "riktiga" livet ska börja levas igen...
Känslor.

Sol i Väst

Solen skiner över Tjörn och snart ska jag in i studion. Jag har planer på att, i min ensamhet, bestiga Hartippen under eftermiddagen. Jag behöver komma aningen närmre solen innan jag kan ta in den i mitt hjärta. Mörkt.
Jag glömde ju att meddela det mest fantastiska av allt, det som lyser upp min vardag för stunden.
Jag, Johanna och Judith har bokat en resa! Den 3 Juni drar vi till Kreta för en vecka. Det kommer kännas bra att ha någonting att se fram emot när vi slutar här. Det känns för jobbigt nu.

RSS 2.0