Kvällsmys

Jag har haft en eftermiddag (och halv kväll) med Gerda. Det var ett efterlängtat möte och jag känner mig full av Gerdaenergi, som alltid efter att jag träffat henne...

Men nu är det kväll och jag känner att den där känslan börjar krypa sig närmre. Den där... Saknaden.
Jag vet inte, det kanske beror på mitt och Gerdas väldigt långa livsuppdateringssamtal som, självklart, inkluderade en helmassa Billströmska och folkissnack, eller så beror det kanske på att det faktiskt var i fredags och därmed fyra dagar sedan jag lämnade skolan och folket. Jag vet inte, hur som helst så längtar jag så fruktansvärt efter skolan.
Jag vill kramas med er!
Jag vill skratta med er och spela musik med er!


You're quickly becoming my second family.

Men imorgon ska jag träffa Sofia och Joel. På torsdag ska jag träffa en efterlängtad Helene och gå på bio med min älskade mamma, sen är det faktiskt fredag och dags att åka tillbaka. Så det kommer gå fort, det kommer faktiskt gå så pass bra att jag nog kommer överleva. Sådetså

Lindesberg

Sådär vänner, nu tar jag mig äntligen tiden att uppdatera er om vad som händer i mitt liv...
Jag har ett efterlängtat, men även vemodigt, höstlov för tillfället och är hemma i Lindesberg.
I torsdagskväll var det fest på skolan, men själva festen var väl sådär, så jag avslutade festens sista timmar med att sitta i tvrummet på Arken och hänga med Johanna och Erik, ett perfekt slut enligt mig. Vi var nämligen lediga igår för hemresedag, därav fest på en torsdag. Klockan halv tio gick vår buss mot Göteborg, och med "vår" menar jag Johanna, Erik, Judiths och min buss. Jag hade som tur var sällskap. Vår buss kom till Göteborg halv elva och mitt tåg skulle inte gå förrän tolv, så jag hade sällskap hela tiden - väldigt trevligt!! Det kändes lite konstigt att säga hejdå och inte ses på en vecka när man har sett varandra praktiskt taget varje dag sedan vi började. Men det kan nog vara nyttigt att vara ifrån varandra och även få lite distans till skolan... låta saker smälta lite.

Idag har jag inte gjort någonting mer än sovit till tjugo över tolv (vilket var väldigt skönt i jämförelse att vakna klockan tio som alla andra helger sedan jag började skolan), och så har jag sovit en timme framför tvn också, jag antar att jag är rätt trött...Det är så skönt att inte göra någonting, det var längesen.

Imorgon ska jag åka till Kopparberg och träffa girlsen, det ska bli så otroligt roligt! I veckan ska jag även träffa Sofia, Gerda och Helene. Måndagen ska ägnas åt skoshopping i Örebro. Det här kan bli en väldigt bra vecka!!

Vi har äntligen skaffat trådlöst internet här hemma, så nu kan jag kombinera tvtittande och facebooksurfande. Vilken underbar i-landslycka!

Ja, det är väl allt för stunden.
Det kommer mera...


Rum

Jag ska flytta till ett bättre rum!!!

Ska försöka hinna göra allt idag innan jag åker hem imorgon.

JIPPIE!!

To be continued....

Göteborgshelg

Vilken helg det varit, helt fantastisk!
Vi började helgen med att i fredags ha en riktig tjejkväll, jag, Johanna, Judith och Matilda. Vi bastade och fortsatte tjejkvällen med att se på "Flashdance", helt underbart. Klockan tolv gick jag och la mig och var helt slut. Man har fortfarande inte fått sova ut ordentligt efter förra helgens konsert och tidiga morgnar...

I lördags åkte jag, Judith och Matilda in till Göteborg och shoppade, ännu en härlig tjejdag. Matilda åkte sedan vidare till sin syster och jag och Judith åkte hem, kollade lite på tv och gick sedan och lade oss.
Och gårdagen var en riktigt härlig dag. Det regnade lite när jag vaknde, men det hindrade inte mig.
Jag, Judith, Becky, Jens, Cornelia och Erik R åkte till Liseberg. Sista dagen de hade öppet och det var som mest tio minuters kö till en attraktion. Superkul var det!! Becky jobbar på Liseberg så vi fick åkbiljetter så jag betalade ingenting för den dagen - helt underbart.
Jag och Cornelia missade bussen hem vid halv sju som Judith redan satt på, så vi tog en Orustexpress och hoppade av vid en hållplats där Johanna och David fick hämta oss. Vilka räddare i nöden va?!

Visst låter helgen underbar? Det var den!!

Nu sitter jag i musikhuset och är sjukt trött, idag måste jag skriva en blues, göra teori och gehör, lyssna på ensamblelåtar och öva sång. Idag har jag fullt upp... Eller borde ha!


På fredag åker jag hem till Linde, jag längtar efter familjen.

Höst på Tyft

Jag börjar känna av hösten nu. Mörka morgnar, trötta morgnar, trötta dagar med huvudvärk, hösttankar och trötta kvällar. Men jag gillar hösten på Tyft. Jag gillar västkustenvädret, i alla fall när jag sitter såhär på mitt rum och känner solen skina utanför fönstret.
Allting är så annorlunda nu mot förra hösten. För ett år sedan gick vi in i någon slags bubbla, någon slags studentbubbla som bara handlade om oss, oss, oss. Es06. Det var ett sista år tillsammans som vi skulle göra minnesvärt (- och att vi gjorde det minnesvärt)!
Den här hösten är mitt första år här, och kanske även mitt sista. Jag har samma känsla som när jag började ettan på gymnasiet, känslan av att allt är nytt och man verkligen ska göra någonting bra av de här, utvecklas och börja om. Samtidigt som jag tänker att jag ska göra det här året minnesvärt och det är bara oss, oss, oss. Musiklinjen.
Mystisk känsla...

Vi har verkligen blivit en riktigt bra klass nu, allting bara klickade efter konserten i lördags känns det som. Efter konserten fick vi höra av många att det syntes på scenen att vi var en bra klass, vi utstrålade en sådan stämning - och jag kan inte annat än att hålla med.
Sen är det viktigt, har jag förstått efter rannsakningar av mig själv, att kunna gå undan ibland, för man blir jäkligt trötta på varandra. Men jag trodde att det skulle vara tyngre än vad det faktiskt är att umgås varje dag. Men det kommer nog, så jag ska inte säga för mycket än.

Jag längtar lite till lovet nu. Jag behöver verkligen vila, det är så mycket här. Jag vaknar ju till och med klockan tio som senast varje helg - helt olikt mig som vanligen sover till tolv eller ett. Någonting händer och jag behöver sova igen lite... Men jag förnekar verkligen inte att lovet kommer bli skumt, jag har träffat de här människorna varje dag i sex veckor (med undantag för mina fem dagar hemma). Morgon som kväll, varje frukost, lunch och middag. Så jo, det kommer bli konstigt att komma hem till ett, på dagarna, tomt hus. Men lite skönt ska det bli ändå.

Nästa vecka ska vi börja med masterclass här på skolan. Fyra, fem stycken ska förbereda en låt/stycke på sitt huvudinstrument att framföra inför hela klassen och så ska man jobba med den med sin lärare inför hela klassen. Tydligen brukar det vara väldit känsloframkallande och ja, you know me, så vi får se hur det går. Jag vet inte när jag har ännu, men jag håller på och kollar lite låtar redan nu. Kul ska det bli i alla fall!!

Jag har väl berättat att min sånglärare är grym... bara som en parantes.

Nu ska jag öva, skriva blueslåt, öva teori och planera lektioner till mina sångelever.
Ikväll är det film. Jippie!

Mys

I lördags hade vi våran "In Limbo"-konsert. Det blev så jäkla bra så ni skulle bara veta. Det var så himla roligt och det blev superlyckat! Jag är lycklig.

Det var massa före detta musiklinjeelever här som gick här förra året på besök, så efter konserten och efter riggandet blev det fest. Världens bästa mysfest. Alla var på goshumör och det var kramar huller om buller och kindpussar och allting, alla var bara mysfulla. Det var nog den bästa festen jag varit på i hela mitt liv!!

I söndags var det städning vid tolv (fyfan vad folk kan skräpa ner) och sen gick vi hela vägen till Kållekärr och käkade pizza, det var riktigt gott. På kvällen hade Göteborgs kammarkör konsert i Stenkyrka som ligger precis vid skolan - riktigt bra var den.
Senare såg vi på Die Welle, riktigt rikrigt bra film, men det blev sent - det kändes idag om inte annat. Vi hade tre timmars work shop med Trio metrik idag, andra gången i mitt liv, de var på besök på Lindeskolan för kanske två år sedan, kul att jobba med dem igen. Klockan sex hade de konsert för oss också. Det var roligt...

Nu är jag helt slut och jag får ursäkta det otroligt tråkigt skrivna inägget, nu ska jag äntligen sova.

Just ja! Deb 16:e åker jag hem till Linde för att träffa syster Emma som är hemma på besök innan hon far vidare till Krabi, det ska bli väldigt roligt!
Sen är det lov veckan efter, jippie!! Då ska jag träffa mina Lindevänner igen :)

Godnatt!
PUSS!


Konsert

Det börjar närma sig höstkonsert på Billströmska. På lördag står dörrarna öppna för allämnheten till Tyftsalen. På lördag är min första konsert på Billströmska, och det ska bli riktigt kul. Än så länge är jag inte alls nervös, vilket faktiskt får mig att känna mig konstig, för alla andra tycks gå runt med sömnbesvär och fjärilfyllda magar - men det kommer säkert för mig också.

Det är rätt stressigt nu, det är inte bara en vanligt konsert á la Lindeskolan utan lite "coolare". Konsertens namn är "In Limbo", och ni som är insatta i ämnet vet att det är en plats mellan himmel och helvete. Så vi har alla fått skapa vår egen karaktär med en egen bakgrund om varför just jag kommit till limbo isället för direkt till himlen eller helvetet. Mycket intressant. Det här är egentligen ingenting som publiken kommer märka av, mer än att scenen är uppdelad i tre delar. Högra kanten från publiken sett är täckt av rött ljus - som i helvete, den vänstra blått ljus - som i himmel och i mitten är ljuset vitt - som i Limbo. Det kommer bli mycket coola ljud, ljus, rök och så självklart - otroligt bra musik.
Men allt detta är, som ni alla vet, ingenting som sker under en natt, så mycket jobb har det varit och mycket jobb återstår. Just nu är jag alldeles utmattad och längtar till söndag då jag får sovmorgon igen.

Det kommer förövrigt massa gamla elever från musiklinjen hit till konserten, som gick här förra året, så på lördag är det fest och då ska det bi kul att ha tid, och ork, att prata med dem lite. Jag ser fram emot det!

Nu ska jag duscha och sedan kolla idol på Arken. Ikväll blir en tidig kväll, jag känner det...

RSS 2.0