Göteborg

...Ja, det var just där jag var igår.
TVå av våra lärare hade nämligen spelning på Hagateatern med sina respektive band, så vi lånade skolans buss och tog Karins bil och lämnade Tjörn för storstaden. Grymt bra band var det och man var sådär härligt tillfredsställd och lycklig i själen efteråt.
Väl tillbaka på skolan, kanske runt tolv, hängde vi på Arken och pratade massa tills det blev dags för alla att sova. Jag gick till Humleboda, gjorde mat och kollade idolprogrammet från i fredags på tv4Play och släckte först klockan fyra. Jag vaknade halvtolv igen, klarvaken!

Idag ska det duschas, övas och senare ikväll är det parlamentet - det ska ses.

Sådär... En liten uppdatering från livet på Tjörn.
To be continued, som vanligt.

Party!

Jag har tagit tag i saker!
Jag har mejlat Universeum i Göteborg och snart motar jag ett telefonsamtal där ifrån. Jag har äntligen insett att jag inte kan leva såhär längre, jag ska äntligen göra någonting åt min spindelfobi.
Jag har visserligen inte gjort någon anmälan än, telefonsamtalet ska tala om för mig vad det kostar och hur det hela ska gå till så får jag bestämma mig då helt enkelt. Jag hoppas att det inte är allt för dyrt för jag måste verkligen göra någonting åt det här nu, innan det går ännu längre.
Det har verkligen blivit värre sen jag flyttade hit till hus fyllt av stora spindlar. Men nu hoppas jag på en förändring om inte allt för lång tid.


Ikväll är det party! Systemet har besökts (inte av mig då givetvis) och ja, just nu känns det bara som en väntan tills det ska ta fart. Jag ser fram emot kvällen!

Idag hade jag min första sånglektion. Det var så fantastisk och roligt! De trettio minuterna gav mig mer än alla de sånglektioner jag gått på i mitt liv. Inget ont om Ingeborg för hon är fantastisk och har verkligen gett mig en grund att stå på och bygga vidare ifrån, men jag har känt att jag har haft behovet att gå vidare till mer tekniska prylar och det var just det jag fick göra idag. Det var så mycket som lossnade bara genom en enkel övning. Jag längtar redan till nästa sånglektion!!

Vi började även med övningsundervisning idag, jag har två elever i sång som jag ska ha framöver på fredagarna. Det ska verkligen bli jättekul, men till en början ska vi ha lite pedagogik och det känns att det kan behövas, annars vet jag inte riktigt hur jag ska bära mig åt. Men jag ska hålla er uppdaterad även inom det.


Hur har ni det hemma i Linde? Jag saknar er.
PUSS!

Life is good

Fan vad jag är lycklig här! Jag vet verkligen inte varför eller om det verkligen är lycka eller någon annan slags "välkomnande-feeling". Men det spelar inte den minsta roll för just nu är allt kanon. Skolan, maten, naturen, Tjörn, folket!! Allt är fantastiskt.
Och snart ska jag bege mig, det är idolkväll ikväll, som alla andra kvällar idol är på tv. Det är såhär livet ska vara, lyckligt och ständigt omringande av underbara människor.

Life is good.


Säj'et igen Sven

.. för sista gången.

Snart dags att infinna sig på Folkets Hus för genomdrag och rep med ljudkillarna innan den allra sista föreställningen av "Säj'et igen Sven" är över. Den stora frågan just nu är hur jag ska få med mig allting på cykel utan att tappa eller förstöra något. Än så länge ett mysterium.
Ikväll, efter föreställningen ska vi ut och äta på Fenix med hela gänget, det ska bli otroligt roligt. Mindre rolig blir väl morgondagen som bjuder på tataaaa; just det, riggning. Då ska allting bort igen, lika tråkigt som vanligt. Sen blir det en söndag eftermiddag och kväll med familjen - äntligen. Det har inte hunnit blivit så mycket språkande med dem. Och på måndag far jag åter till Tjörn och Billströmska. Underbart.

Nu, dags att bege sig neråt staden.
Alltså;
"Säj'et igen Sven" i Lindesbergs Folkets Hus IDAG 19.00 - SISTA CHANSEN.

Tyft

Tidsfördriv i musikhuset.
De flesta repar inför lördagens konsert. Det kommer nämligen en del gamla elever hit på lördag som gick här på femtiotalet, så det ska spelas femtiotals-musik. Superkul. Men eftersom jag ska fara hem till Linde imorgon och far åter först på måndag missar jag både den konserten och insparksfesten med klassen på lördag. Men that's life, jag får väl festa extra hårt med "Säj'et igen Sven"-gänget på avslutningsfesten på lördag. Det ska också bli grymt kul.. och jag måste väl erkänna att det ska bli lite skönt att träffa mamma och pappa igen. Och sova i min egen säng i ett hus utan monsterspindlar, för det har jag väl berättat? Vårat gamla Humleboda-hus jag bor i kryllar av stora monsterspindlar, verkligen positivt med tanke på min fobi.....
Idag fick jag till exempel be städerskan döda den enorma spindel som satt vid ytterdörren när jag skulle gå till frukosten. Men än så länge har jag inte haft någon i mitt rum (peppar peppar), och jag hoppas jag slipper, annars kommer jag nog inte kunna sova förrän utmattningen blir för stor och jag bara slocknar.

Nu ska jag spela lite kort med Judith i väntan på Idol. Arken 20.00 - med musikarna.
Folkislivet är toppen.

Helg på västkusten

... och överallt annars också för den delen.
Det händer inte så mycket här den här helgen, de flesta musikare är hemma, i Göteborg eller på andra äventyr. Jag tror att vi är tre kvar eller någonting, så ni kanske förstår att det varit lugnt i helgen. 
Men igår åt jag tacos med massa från DUR (de ungas rätt) eftersom min granne Lotta går där och min andra granne Klara hänger med dem hängde jag helt enkelt på. Det var riktigt roligt och efter maten blev det spelkväll och senare lite filmkväll här i vår korridor. Men jag valde tillslut att sova istället för att se filmen, den var ingen höjdare.

På tisdag har vi redovisning för vårt projekt. Vi har fått välja en känd eller okänd person att gestalta och tanken ska hela tiden ligga på form. Jag fattade ingenting i början av projektet, men tillslut valde vi Edith Piaf, så på tisdag ska min franska sättas på prov, detni
Så min dag ska vigas åt lite sjungande i musikhuset (synd bara att jag sjöng igenom praktiskt taget hela min sångpärm igår...) och övande av franska. Huvvaligen. 

På onsdag kväll, klockan fyra, går min buss härifrån till Göteborgscentral för att sedan därifrån ta ett tåg klockan sex, Lindesberg entras klockan 22.00 på onsdag kväll. På torsdag börjar repetitioner av "Säj'et igen Sven". Det ska bli otroligt roligt!
Ni har väl inte glömt att köpa biljett?


Men hur mår ni? Ni ska veta att jag tänker på er. 

Kärlek.

 

Uppdatering från västkusten

Dagarna går fort på folkis, det kan jag säga er.
Idag hade vi en hela-skolan-dag. Vi blev uppdelade i grupper med sjönamn (tångräkorna for the win!!!) och fick tilldelat oss en engångskamera, så skulle vi göra diverse uppgifter så som att; ta ett foto på rektorn med gruppen (förrutom fotografen då), bli förhörda på alla i gruppens namn (så man på så sätt var "tvungen" att lära sig alla namnen) och till exempel fota husmor med hennes favorit redskap i köket. Det blev riktigt roligt och man träffade ännu lite fler människor.

På kvällen anordnade jag en liten spontan filmkväll i Huset Arken. Vi såg på stardust och det blev riktigt mysigt, vi klämde in en hel hög med musiker i det lilla lilla allrummet.

Imorgon är det lite ensamble - vi håller på med projekt i våra ensamblegrupper om form. Mycket svårt och abstrakt men dock väldigt roligt.
Senare är det utflykt, någonstans på cykel. På kvällen har lärarna anordnat filmkväll för musiklinjen och de som går allmän linje med inriktning musik. Vi hoppas på en musikfilm.

Jag måste börja ta tag i mitt sjungande snart, kanske i helgen? Det är dags att sjunga igång sig nu och det verkar som att de flesta från musiklinjen åker hem i helgen. Då kanske det ges tid...

Förövrigt jobbar jag för fullt på att få byta rum, det går väl sådär, tyvär. Men jag har hittat ett bra moraliskt stöd i Matilda här som får mig att våga vara hard on the SYO.

Nu måste jag verkligen sova, jag är sjukt trött på morgnarna men frukosten är great - värsta hotellfrukosten. Mmm...

På återseende.
PUSS!

RSS 2.0