Tyftare 2010-2011

Alaska är numera mitt nya hem. Fint rum med eget badrum innehållande dusch och toalett. Det känns superbra, jag fick rummet jag önskade och allting känns perfekt.

Klassen verkar jättebra också, väldigt fina ettor tycks det vara och vi har redan börjat prata om första konserten den artonde september - den ser jag verkligen fram emot. 
Idag åkte vi Tjörn runt och till skillnad mot förra årets en och en halv timme långa tur gjorde vi några extra stopp i dag och var borta sisådär tre timmar. Men det var mysigt, men mindre tid åt övning blev det förstås.
Jag är sådär härligt inspirerad att öva nu och ha roligt. Det känns som en rätt skön inställning inför året.

Det värsta och det som stör mig mest är spindlarna. Det är höst och det sitter tre stycken på väggen när man kommer in i huset där jag bor. Jag har börjat oroa mig och har lite svårt att sova och kollar alla hörn och så när jag går in i badrummet till exempel. Jag hoppas att det går över för jag mår rätt kasst av det. Jag kan tänka mig att det blir värre eftersom jag vet att det är höst nu och jag vet att de rör sig mycket på hösten. Men det blir jobbigt om det fortsätter, då tar jag nog några timmar till hos "spindelmannen" hemma i Linde på höstlovet (men det är ju några veckor kvar tills dess...)

Jag ska lägga upp bilder på mitt rum på facebook så snart jag orkar/har tid, så stay tuned så får ni se min nya lya.
Förresten är ni hjärtligt välkomna på besök, särskilt om någon av er tänkt dra iväg till ja, vad ska vi säga, exempelvis Indien inom en snar framtid. Alaska 114 står öppet för er.

Butterflies

Det pirrar i min mage, jättemycket.
Det känns som det bör när första skoldagen närmar sig. Förväntan.
Jag är spänd på att träffa min nya klass och jag längtar efter de jag redan känner från förra året.

Jag tror inte jag kommer kunna sova inatt, faktiskt. Jag tror det kommer pirra. (Det faktum att jag ska övningsköra ner imorgon är nog en bidragande faktor till pirret i magen).
Allting är så spännande, men det är skönt att jag kan skolan, att jag valde att gå kvar och inte söka något nytt. Jag vet att jag har en trygg plats som väntar på mig.
Jag ser fram emot Billyfrukosten igen, med allt vad den har att erbjuda.

Hundratals fjärilar. Tur att jag gillar fjärilar.

Billy

Det är natt, och det är natten till måndag.
Jag har haft Jenny och Gerda på besök under kvällen och det var underbart. På alla sätt.
Jag har fina vänner.

Imorgon kommer Cornelia och hälsar på mig i Linde, hon är numera Musikhögskolestudent och därmed Örebroare från och med idag. Det är fint att bo så nära henne helt plötsligt, fastän vi bara bor så nära några dagar under det kommande året - men å andra sidan är chansen större att vi har möjlighet att ses här än i exempelvis Göteborg.

--

Det mesta av allt är packat nu. Jag har ovanligt lite packning och det gör mig lite orolig att jag glömt något stort och viktigt, men jag tror ändå jag fått med det mesta - jag har ju under sommaren skrivit flyttlista så, som sagt, det mesta ska nog finnas med.


Näst sista natten. Snart får jag känna doften av västkusten, Tjörn och Billströmska igen. Snart får jag återse min fina klass (i alla fall några av dem) och snart får jag sitta i Stora salen och sjunga, och njuta av akustiken och utsikten från det stora fönstret över hartippen. Snart.
Jag tror det kallas kärlek.

Box-era

Så återstår snart bara fyra dagar. Det gick fort nu på slutet, kanske för att jag haft någonting att göra och tänka på den senaste tiden.
Jag har knappt börjat packa och jag vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja, det är mycket som inte kan packas förrän tidigast söndag eller måndag, saker som jag kan klara mig utan de sista dagarna men som nu fortfarande fyller en funktion.

Jag längtar nu. Jag känner lukten av Billy så väl - och jag saknar det. Jag är motiverad att börja plugga igen, och det är bra med tanke på att jag absolut inte pluggat under lovet. Tre pianoläxor och jag har endast påbörjat en halv. Låtar skulle plankas och sångmaterial skulle samlas ihop och bilda arbetsmaterial för hösten. Det har gått sådär med det. Men det känns lugnt ändå, jag antar att det är fler än jag som behöver vila från musiken ibland, och jag antar att det är fler än jag som inte orkar göra sina sommarläxor (trots att sommarlovet är tre månader långt?).

Jag drömmer om skolan, om nya klassen, om rummen. Jag hoppas vi får de rum vi önskat, och att jag inte behöver dela rum efter jul, faktiskt, det skulle bli jobbigt - och inte bara för mig, jag är inte världens lättaste att leva med.


Packningen väntar, what do bring, what not to bring?
I år kanske det räcker om jag tar med halva garderoben...eller?

Our Time Is Running Out

Helt plötsligt känns det som att tiden bara rinner ifrån mig - vad fan hände?

Men det brukar i och för sig vara så i mitt liv. Att jag skjuter upp allting tills, i detta fall, jag inser att det är en och en halv vecka kvar innan jag flyttar och tänker att "jag har inte hunnit träffa den och jag borde träffa den innan jag åker och jag måste göra det här och det där och just ja, så måste jag ringa dit - innan jag åker!". Allt i sin ordning med andra ord.
Å andra sidan ser det mycket ut i kalendern men i verkligheten är det någon timme där och någon där, så att hinna med att packa (vilket måste göras snart) är nog inga problem. Förhoppningsvis får jag ihop en träff med mina Kopparbergare jag inte träffat på hela sommaren. Varför bor vi så långt ifrån varandra? Varför lever vi helt olika liv och aldrig kan hitta en dag som passar för alla?

Hur som helst. Jag kan inte sova, jag rensar min dator och längtar lite tills imorgon. TimpyLimpaaan-reunion! Jag brukar inte göra smileysar här men;     :D:D:D     ...there you go.

Det är allt jag har att bjuda er fina läsare på en natt som denna.
Godnatt, vore bra nu.



Muse by the way, "Our time is running out" - lyssna på den och rycks med av den sjukt grymma musiken.

People Always Leave

För sex år sedan förlorade världen en ung man under de mest orättvisa omständigheter. En familj förlorade en son, en bror och vänner en vän, och jag en gammal sådan, men fina minnen kvarstår.
Det har inte gått en dag sedan dess jag tänkt på ödet och rättvisan, inte en enda dag.

Jag tror inte att det finns någonting som kan kännas mer ensamt än sorg, och det kan vara svårt att finna livslusten igen, och för vissa finns den aldrig åter. Men jag klarade det, jag skrev en hel del. Det finns ett grönt block noga undanstoppat i mitt rum, ett block med ord bara till honom. Saker som kanske inte ens berör oss och våran vänskap men som jag visste att han kunde läsa från hans plats, och det hjälpte mig. 

När människor vi älskar, bryr oss om eller vi kanske inte bryr sig om, eller vi i alla fall inte visste att vi brydde sig om, lämnar oss finner jag inget annat passande ord än orättvisa. Och efter att jag ställt mig frågan varför tusentals gången per dag en hel sommar och lite mer därtill, fann jag inget svar alls. Inte ett ljud, inte ett enda litet tecken från ovan som för ett svar. Ingenting.
Eller?
För någonstans i allt det där jättemörka, som säkert inte ens var hälften som mörkt som för de som känt honom de senare fem åren av hans liv, fann jag någonting som kändes rätt. Det enda som kunde vara rätt. Och disskusionen har jag fört med många vidare det stämmer eller inte i livet och vissa håller med och andra inte. Och jag vet inte själv om det är så att jag faktiskt tror det eller att jag vill tro för att underlätta, för allting känns så mycket lättare med en förklaring och ett svar.

Jag har numera en stark tro på ödet - och Gud likaså, och himlen och vilsna andar som inte riktigt hittat till andra sidan ännu. Det som under alla år gett mig mest styrka och hopp är just ödet, och jag kan inte se att det finns ett öde eller en mening utan någon skapare av alltihop, jag antar det är där mannen med skägget kommer in i min bild.
Men så en dag, när jag kunde känna en liten uns av livslust och lekfullhet i mig själv igen, så fanns det inget annat svar som kändes mer rätt än att ibland, hur ont det än gör och hur fel det än känns, finns vi människor här av en anledning, och vissa har uppfyllt sin to-do-list tidigare än andra...
När jag tillslut fann detta svar i mig själv blev det mörkare än innan för ett tag, för om det finns ett öde, betyder det då att det inte spelar någon roll? Att vad jag än bestämmer mig för att göra med mitt liv kanske jag ändå bara har en viss tid kvar, bara för att?! Det har jag inget svar på. Det kommer jag aldrig att få heller, så länge jag lever.

Det här med ödet kan göra oss upprörda, precis som det gör med mig nu i samma stund som jag skriver det här. För hur kan jag egentligen ha rätt att säga att en älskad människa hade ett öde som sa att han inte var värd att stanna här längre?! Jag antar att jag inte har det.
Men inte en dag går utan att jag tänker på det här och när jag hör hur människor tas bort från de som älskar dem så känns det så orättvist, så ofattbart jädra  t a s k i g t  och vad är det egentligen för ord att ta till? Som att det räcker, men jag finner inget bättre i stunden.  

Men den där fina människan som togs ifrån oss för sex år sedan (och så många många fler därtill) gav någonting till mig, kanske till dig? Och så många andra. Han kanske gjorde dig fly förbannad eller kär och galen, lycklig, glad, obekväm. Han kanske fick dig att känna dig dum eller älskad eller konstig. Eller så var han bara ingenting för dig, men även ingenting är någonting.
Men alla gör vi avtryck i varandras liv, och hans har ännu inte bleknat i mitt och jag tror att det kommer dröja många år innan det kommer försvinna  - om det ens gör det någongång. Och på ett eller annat sätt kan jag idag le och tänka på våra minnen och den tiden vi spenderade tillsammans under en tid i mitt då sjuåriga liv och tänka att det var ödet.


Countdown?

Jo, visst fick förra parkfesten mig att stå ut ytterligare ett tag i stan, men nu känner jag nog att det där "taget" har passerat.
Jag har helt klart vänt på dygnet, och har ovanligt svårt att vända tillbaka det. Jag ställer klockan varje morgon på halv elva (och det är ju faktiskt inte särskilt tidigt) men ändå sover jag över ringningen eller klarar inte av att lyfta mina 100-kilo tunga ögonlock. Eller så sitter problemet helt enkelt på min icke existerande självdiciplin.

Jag är en nattmänniska, det är på kvällen jag finner min inspiration till framtida låtar och det är då jag skriver som mest i min inspirationsbok. Det är på kvällarna jag får lust att städa mitt rum och att gå hurtiga promenader. Dagarna, i alla fall under ett relativt händelselöst sommarlov som detta, känns tråkiga och ibland även meningslösa. Så jag får helt enkelt skylla mig själv, när jag hellre stannar uppe halva nätterna och klinkar lite på mitt piano eller kollar ett grymt avsnitt av One Tree Hill (som verkligen varit den här sommarens lifesaver).

Och jag är en sån som när tråkigheten tar över har jag för tråkigt för att orka ta tag i och göra någonting. Som jag kanske nämnt tidigare.
Men snart är även detta tre månader långa sommarlov slut, men innan dess får jag äntligen träffa Timmy igen, efter över ett år! Och så får jag Mölndal/Lindome besök i form av Erik, och det blir väldigt roligt! Sen väntar en dagstripp med mamma till Falun och morbror. Sen återstår visst bara en helg och sen... I don't even have to say it.

Just A Smalltown Girl

Jag gillar Lindesberg. Jag gillar att kunna gå på stan och vara säker på att möta minst en människa att hälsa på eller prata med. Jag gillar Lindesberg, för jag känner mig hemma här.
Men jag har den senaste tiden inte alls gillat den här staden. Den har varit dötrist och jag har bara viljat kunna ta en promenad genom staden utan att behöva känna någon, utan behöva bli igenkänd.
Ibland saknar jag att vara anonym, för i en liten stad (eller på en folkhögskola för den delen) blir man aldrig riktigt anonym. Jag har aldrig känt ett sådant behov förrut att få gå någonstans, med musik i mina öron och huvudet på annat håll, men jag känner inte riktigt att jag kan det här, för att när man vet att man alltid möter någon man känner till kan man, eller jag (jag säger man alldeles för ofta.. Man säger man när jag känns för nära, right?) inte slappna av and let things go, så att säga. Jag känner att jag konstant måste vara beredd med en sökande blick att vara trevlig och tillgänglig för ett vad-gör-du-nu-för-tiden-snack eller bara ett artigt hej. Ibland saknar jag att kunna gå med fötter som sköter sig själva utan en blick som söker, en blick som inte ser.

Men igår älskade jag Lindesberg, mer än på länge. Parkfesterna lyser alltid upp somrarna, och jag älskar alla möten som sker där. Människor jag inte sett på ett år eller längre finns där, jag vet när jag vaknar på morgonen att ikväll kommer vi ses. Och jag är otroligt dålig på att höra av mig, men jag vet att många förstår, men det är fint att ändå kunna ses, att fortfarande känna ren glädje och fyllas av energi av en människa jag inte sett på ett år. Om så bara för en minut, en kram, ett välkänt men borttappat leende som ändå lyser upp min kväll. Det finns inget bättre ord än tack. Och nu Linda, när jag vet att du håller dig uppdaterad (tack!) skickar jag en hälsning här i syber space..

Jag gillar parkfesternas koncept, där nyblivna 18åringar möter tio år äldre kusiner och kanske 30 år äldre mostrar och morbröder och kanske i vissa fall mor och farföräldrar. Jag gillar att parkfesten håller för alla, att ett band håller för den publiken, att alla dansar med alla - och att det ibland kan kännas som att inte åldrar längre spelar någon roll. Det enda som spelar roll är en lyckad kväll, med bra musik och härlig stämning.

Så tack Lindesberg, för att du gav mig en välbehövlig push, för att du vann mig igen när jag behövde det som mest. Jag tror jag står ut ett tag till.


RSS 2.0